OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 32. Osmanlı Padişahı Abdülaziz Han’ın padişah olmadan dünyaya gelen oğlu Yusuf İzzettin Paşa’nın av köşkü olarak inşa edilmiştir. (1846)  1946 yılında Çavuşbaşı İlkokulu olarak eğitim öğretime başlanmış ilerleyen yıllarda beklentilere karşılık veremediğinden 1966 yılında ek bina yapılarak  hizmet vermeye devam etmiştir. Günümüzde kullandığımız tarihi bina 1994 yılına kadar eğitime ara verilmiş 1994 yılında öğrenci sayısının artması ve eğitim yılının 8 yıla çıkmasından dolayı eski yapılan bina ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir. Hayırsever iş insanı Hacı Ahmet Akça  tarafından tarihi bina restore edilerek tekrardan eğitime kazandırılmıştır.  1994 tarihinden itibaren 2019 tarihine kadar ilkokul ve ortaokul olarak okulumuz eğitim öğretime devam etmiştir. Ek bina depreme dayanıksız olarak tespit edildiğinden 2019 yılında yıkılmış, ortaokul 2019/2020 eğitim öğretim yılından itibaren eğitime bölgemiz de bulunan Gündoğdu Nene Hatun ortaokulunda devam etmeye başlamıştır. 2022 Ekim ayında ortaokul bünyemizden ayrılmış olup okulumuz tarihi binada  ilkokul olarak eğitime sabahçı ve öğlenci olarak  devam etmektedir.

13.10.2023 115

OKULUMUZUN TARİHÇESİ